actualidad

SYNERGY afegeix una 3a freqüència de tren entre el Port de Barcelona i Miranda d'Ebre

17 MAIG 2019

Synergy, operador logístic del grup Hutchison Ports, llança una 3a freqüència entre el Port de Barcelona i Miranda d'Ebre, consolidant d'aquesta forma en un temps rècord la seva aposta per Miranda d'Ebre i el nord d'Espanya.

El mes d'octubre passat, Synergy va decidir ampliar la seva oferta multimodal en operar el primer tren de contenidors amb destinació la Terminal de Contenidors de Miranda (TCM), en Miranda d'Ebre, des del Port de Barcelona.

Des de llavors, s'han anat desenvolupant diversos serveis entre els dos enclavaments i avui dia, es pot considerar que ja s'ha consolidat aquest servei i per això, s'afegeix una 3a freqüència setmanal per sentit.

Des de Miranda d'Ebre, Synergy abasta la zona de Burgos, La Rioja, Biscaia, Vitòria i Santander, importants zones industrialitzades amb grans empreses importadores i exportadores que s'han unit a l'aposta de Synergy per a donar entrada i sortida a les seves mercaderies pel Port de Barcelona cap al Far East i el Middle East. Aquesta aposta els ha representat una disminució del temps de trànsit entre 7 i 20 dies depenent de la destinació (16 – 45% més ràpid) per a les empreses exportadores i de fins a 14 dies (un 35% més ràpid) a les empreses importadores, aportant valor afegit a tota la cadena de subministrament.

Les composicions de tren estan condicionades per al transport de contenidors i admeten tot tipus de mercaderia, des del sector siderúrgic fins al de l'alimentació.

Des de les instal·lacions de Miranda d'Ebre, Synergy ofereix a més dels serveis purament ferroviaris, serveis d’emmagatzematge, de buidatge i ompliment de contenidors i d'implico.

Desprès de l'èxit aconseguit amb la Terminal lntermodal de Noain (TIN), a Pamplona, des d'on es realitzen 6 freqüències setmanals amb Barcelona, la consolidació del servei amb Miranda d'Ebre reforça l'aposta del grup Hutchison Ports per oferir al Nord d'Espanya una alternativa competitiva per a servir el mercat logístic des del Port de Barcelona.

Hutchison Ports va inaugurar al setembre 2012 la nova terminal Hutchison Ports BEST en el Port de Barcelona, referent entre les terminals del Mediterrani per la seva alta productivitat, a causa de les seves operacions semi-automatitzades, i per les seves bones connexions tant amb la seva hinterland com amb els principals ports del món, a través de serveis marítims amb les navilieres més importants a nivell mundial.

Coneix els casos d’èxit
Reparació de contenidors

Fem reparacions de contenidors per a les principals navilieres. Això permet evitar devolucions d’equip.

Sector vitivinícola

A banda del transport, col·loquem a l'interior del contenidor mantes tèrmiques i aïllants per transportar els vins.

Omplerta a la terminal

Per a mercaderia que després es carregarà en un tren, ens permet augmentar el nombre de tones per contenidor respecte del camió i reduir el cost per tona.