actualidad

SYNERGY connecta per primera vegada el port de Barcelona amb la Terminal de Contenidors de Miranda (TCM)

17 OCT 2018

El dilluns 15 d’octubre de 2018 va sortir del port de Barcelona el primer tren de contenidors en direcció a la Terminal de Contenidors de Miranda (TCM), a Miranda de Ebro.

 

Aquest servei regular gestionat per l’operador logístic SYNERGY, del grup Hutchison Ports, serà flexible a l’hora d’incrementar les freqüències, i s’adaptarà a les necessitats del mercat. Les composicions estan adaptades per transportar contenidors i admeten tota mena de mercaderies, des del sector siderúrgic fins al de l’alimentació. Amb aquest tràfic, TCM inaugura la connexió directa per tren que uneix el nord peninsular amb el port de Barcelona.

 

Des de les instal·lacions de Miranda de Ebro, a banda dels serveis purament ferroviaris, SYNERGY oferirà serveis d’emmagatzematge, buidatge i omplerta de contenidors i servei de transport.

 

Des de Miranda de Ebro s’atendrà una àrea que engloba les zones d’Àlaba, Burgos, La Rioja, Santander, Palència i Astúries, entre d’altres.

 

Amb aquesta nova connexió, SYNERGY ofereix a l’exportador la possibilitat de donar sortida a les mercaderies des del nord de la península a través del Mediterrani, fet que redueix el temps de trànsit entre 7 i 20 dies en funció de la destinació (16-45% més ràpid); i a les empreses importadores, els dona una entrada de les mercaderies pel Mediterrani, que els permet estalviar fins a 14 dies de trànsit (un 35% més ràpid), fet que aporta valor afegit a tota la cadena de subministrament.

 

Amb aquest nou servei, que se suma a les 12 circulacions ja existents entre el port de Barcelona i Noain (Navarra), SYNERGY amplia l’oferta multimodal per al nord d’Espanya i converteix el port de Barcelona en una alternativa competitiva per servir el mercat logístic tant de la península com de la resta del sud d’Europa.

 

De la mateixa manera, Hutchison Ports BEST, la terminal del grup a Barcelona, esdevé un referent entre les terminals del Mediterrani quant a connexions amb el hinterland i a varietat de serveis marítims que connecten amb els principals ports del món.

Coneix els casos d’èxit
Reparació de contenidors

Fem reparacions de contenidors per a les principals navilieres. Això permet evitar devolucions d’equip.

Sector vitivinícola

A banda del transport, col·loquem a l'interior del contenidor mantes tèrmiques i aïllants per transportar els vins.

Omplerta a la terminal

Per a mercaderia que després es carregarà en un tren, ens permet augmentar el nombre de tones per contenidor respecte del camió i reduir el cost per tona.