Synergy amb els socis Asercomex per ampliar la seva xarxa amb un nou servei ferroviari de Villafria (Burgos)

Sinergia, operador logístic del grup Hutchison Ports, i Asecomex han presentat avui, dimecres, 26 de gener, un nou servei ferroviari de la terminal de burgos de Villafría. Això significa que, a partir d'ara, la Sinergia pot dur a terme des d'aquest lloc, el treball que es presta des de la resta de la seva ferroviari corredors amb un origen o destí al Port de Barcelona: cartage, costums, procediments, valors contenidors, cross-docking i emmagatzematge, neteja i reparació de contenidors, entre d'altres.

Amb disponibilitat horària "Coix" per a la pre-enviament de contenidors i zona d'emmagatzematge "reefer", Sinergia reforça i consolida la seva posició en la meitat nord de la península, on opera una Terminal Intermodal de Navarra (Noain) des de l'any 2013 i a la Terminal de Contenidors de Miranda de Ebro (Burgos) des de l'any 2018. L'evolució d'aquest últim és pagar amb un notable augment del trànsit gràcies a l'augment de la confiança de les empreses i transitaris, que valoren especialment de tenir parella neutral bolcat en la provisió de solucions logístiques que són més eficients i versàtils.

La xarxa de connexions intermodals "port-a-porta" amb el Port de Barcelona, que també s'estén al sud de França, permet reduir considerablement els temps de trànsit i contribueix a l'estalvi d'emissions contaminants, en línia amb l'estratègia comunitària "de la UE Green Deal". A més a més, proporciona seguretat als clients davant de les dificultats a què s'enfronta la cadena logística, com ara la manca de controladors, preus del combustible i de la resta de problemes que afecten el transport internacional.

Per Damià Calvet, el president del Port de Barcelona, "la posada en marxa d'aquest servei de tren directe a contenidors amb Villafria és una excel·lent notícia. El Port de Barcelona mou actualment més del 15% de la seva contenidors per tren, i la línia directa a Burgos farà que aquest percentatge és encara més gran. Som la promoció de la mobilitat sostenible, decarbonization. El futur passa per la via del ferrocarril, i continuarem donant suport a projectes com la Sinergia".

Val a dir, que les infraestructures i serveis de Sinergia va assolir una dimensió global gràcies a la xarxa de Hutchison Ports, terminalista pioner present en 52 terminals i 26 països, que ofereix el Port de Barcelona més de 200 connexions als ports de tot el món. En les seves instal·lacions destaquen la Terminal MILLOR, el més tecnològicament avançada d'Espanya, que té la terminal ferroviària més grans ports de la Mediterrània, amb 8 rutes de 750 metres que uneix el món de trànsit a Europa a través de la Mediterrània i viceversa.

caCA
Desplaça cap amunt